Deze crumble met blauwe bessen is perfect voor die dagen waarop je zin hebt in iets zoets, maar geen zin hebt in gedoe!
Gang dessert, Nagerecht, Zoete recepten
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 310
Ingrediënten
Voor de crumble
500grbosbessenbevroren of vers
50grsuiker
1snufzout
1tlkardemomgemalen
1tlvanille extract
1elcitroensap
Voor het deeg
120grzelfrijzend bakmeel
120grhavermout
100grlichtbruine basterdsuiker
1/2tlkardemom
1snufzout
120grboterin blokjes
Om te serveren
100grroomkaas
1citroenrasp
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de bosbessen met maïzena, suiker, zout, vanille-extract en citroensap. Zorg ervoor dat de bosbessen goed bedekt zijn met het mengsel en giet het in een ovenschaal.
In een andere kom, combineer het zelfrijzend bakmeel, havermout, lichtbruine basterdsuiker, kaneel, kardemom en zout.
Voeg de koude blokjes boter toe aan het droge mengsel. Gebruik je vingers of een deegsnijder om de boter in het mengsel te kneden, totdat er grove kruimels ontstaan.
Strooi de kruimels gelijkmatig over de bosbessen in de ovenschaal.
Bak de crumble met blauwe bessen in de voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de bosbessen borrelen.
Haal de crumble met blauwe bessen uit de oven en laat het een beetje afkoelen voordat je het serveert.
Serveer de blauwe bessen crumble warm met een schep roomkaas en citroenrasp.