Ga terug
+ servings
Blauwe bessen crumble

Crumble met blauwe bessen

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Deze crumble met blauwe bessen is perfect voor die dagen waarop je zin hebt in iets zoets, maar geen zin hebt in gedoe!
Gang dessert, Nagerecht, Zoete recepten
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 8 personen
calorieën 310

Ingrediënten

Voor de crumble

  • 500 gr bosbessen bevroren of vers
  • 50 gr suiker
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kardemom gemalen
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el citroensap

Voor het deeg

  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 120 gr havermout
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 snuf zout
  • 120 gr boter in blokjes

Om te serveren

  • 100 gr roomkaas
  • 1 citroen rasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de bosbessen met maïzena, suiker, zout, vanille-extract en citroensap. Zorg ervoor dat de bosbessen goed bedekt zijn met het mengsel en giet het in een ovenschaal.
  • In een andere kom, combineer het zelfrijzend bakmeel, havermout, lichtbruine basterdsuiker, kaneel, kardemom en zout.
  • Voeg de koude blokjes boter toe aan het droge mengsel. Gebruik je vingers of een deegsnijder om de boter in het mengsel te kneden, totdat er grove kruimels ontstaan.
  • Strooi de kruimels gelijkmatig over de bosbessen in de ovenschaal.
  • Bak de crumble met blauwe bessen in de voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de bosbessen borrelen.
  • Haal de crumble met blauwe bessen uit de oven en laat het een beetje afkoelen voordat je het serveert.
  • Serveer de blauwe bessen crumble warm met een schep roomkaas en citroenrasp.