Ga terug
+ servings
Granola voor kerst ontbijt

Kerstgranola

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Betover je kerstontbijt met onze kerstgranola: krokante granola, cranberry's, noten en kerstkruiden. Een magische start van de dag!
Gang brunch, dessert, Ontbijt
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 porties
calorieën 162

Ingrediënten

  • 100 gr kokosolie
  • 80 gr ahornsiroop
  • 1 tl nootmuskaat gemalen
  • 1 tl kardemom gemalen
  • ½ tl gember gemalen
  • ½ tl kaneel gemalen
  • 1 snuf zout
  • 300 gr havermout
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr pecannoten
  • 50 gr pistaschenoten
  • 50 gr cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een grote pan op het vuur en verhit de olie. Doe de ahornsiroop, vanille-extract, kaneel, kardemom, nootmuskaat, gember en een snufje zout. Roer goed door elkaar.
  • Meng ondertussen in een kom havermout met amandelen, pecannoten en pistaschenoten.
  • Giet het vloeibare mengsel over het droge mengsel en roer goed door totdat alle droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Spreid de kerstgranola gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat de granola goudbruin is. Schep halverwege de baktijd de granola om, zodat de kerstgranola gelijkmatig bruin kleurt.
  • Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen op de bakplaat.
  • Eenmaal afgekoeld, meng met de cranberries en bewaar het in een luchtdichte container.
  • Serveer de kerstgranola met yoghurt, melk of als topping voor desserts tijdens de feestdagen.