Chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade, waanzinnig simpel te maken. Deze machtige mousse met kerstreep is een knaller.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 10personen
calorieën 225
Ingrediënten
180gr glühwein kerstreepTony's Chocolonely
300grpure chocoladeTony's Chocolonely
500grricotta
400grcrème fraîche
2elbruine suiker
Instructies
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Meng de crème fraîche en ricotta in een kom samen met de bruine suiker tot een glad mengsel.
Spatel de gesmolten pure chocolade door het ricotta mengsel tot een egale mousse.
Hak de glühwein-chocolade in kleine stukjes en schep door de chocolademousse. Schep de mousse in glazen of in een grote glazen schaal en zet minimaal één uur afgedekt in de koelkast.