Ga terug
+ servings
Chocolademousse ricotta

Chocolademousse met ricotta

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Chocolademousse met ricotta gevuld met stukjes glühwein chocolade, waanzinnig simpel te maken. Deze machtige mousse met kerstreep is een knaller.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 personen
calorieën 225

Ingrediënten

  • 180 gr glühwein kerstreep Tony's Chocolonely
  • 300 gr pure chocolade Tony's Chocolonely
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr crème fraîche
  • 2 el bruine suiker

Instructies

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Meng de crème fraîche en ricotta in een kom samen met de bruine suiker tot een glad mengsel.
  • Spatel de gesmolten pure chocolade door het ricotta mengsel tot een egale mousse.
  • Hak de glühwein-chocolade in kleine stukjes en schep door de chocolademousse. Schep de mousse in glazen of in een grote glazen schaal en zet minimaal één uur afgedekt in de koelkast.