Ga terug
+ servings
Koekjes kerst

Pinwheel koekjes

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Kerst pinwheel koekjes, met een simpel zanddeeg recept schuif je de cookies zo de oven in. Lekker en gezellige Amerikaanse kerstkoekjes.
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 60 koekjes
calorieën 105

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • ½ ei
  • 180 gr roomboter
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 druppels rode kleurstof

Optioneel

  • ½ citroen het rasp

Instructies

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, doe in een mengkom samen met het ei, bloem, suiker, vanille en eventueel citroenrasp.
  • Kneed tot een deegbal. Pak in, in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Kneed het deeg nog kort door en maak 4 gelijke stukken. Kneed 1 stuk door met de cacao en 1 stuk met de kleurstof, de overige 2 stukken laat je zo. Rol op een bebloemd werkblad de 4 plakken uit tot een dikte van zo’n ½ cm.
  • Leg de plakken voorzichtig op elkaar, wit-rood en wit-bruin en maak 2 rollen door het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op te rollen. Bewaar in plastic folie en leg voor een half uur in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de folie van het koekjesdeeg en snij plakken van de koekjesrol van zo’n ½ cm. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven in zo’n 15 minuten af.