Kerst pinwheel koekjes, met een simpel zanddeeg recept schuif je de cookies zo de oven in. Lekker en gezellige Amerikaanse kerstkoekjes.
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur50 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur
Porties 60koekjes
calorieën 105
Ingrediënten
250grbloem
½ ei
180grroomboter
120grwitte basterdsuiker
1tlvanille extract
2elcacaopoeder
2druppels rode kleurstof
Optioneel
½citroenhet rasp
Instructies
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, doe in een mengkom samen met het ei, bloem, suiker, vanille en eventueel citroenrasp.
Kneed tot een deegbal. Pak in, in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Kneed het deeg nog kort door en maak 4 gelijke stukken. Kneed 1 stuk door met de cacao en 1 stuk met de kleurstof, de overige 2 stukken laat je zo. Rol op een bebloemd werkblad de 4 plakken uit tot een dikte van zo’n ½ cm.
Leg de plakken voorzichtig op elkaar, wit-rood en wit-bruin en maak 2 rollen door het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op te rollen. Bewaar in plastic folie en leg voor een half uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de folie van het koekjesdeeg en snij plakken van de koekjesrol van zo’n ½ cm. Leg de koekjes op de bakplaat en bak in het midden van de oven in zo’n 15 minuten af.