Recept afdrukken
Wil je een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd? Maak dan deze spruitjesstamppot met gember en ketjap, Eén pan, minimale moeite, maximale smaak!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 2 personen
calorieën 374
- 350 gr spruiten
- 1 tl gember rasp
- 1 teentje knoflook
- 1 el boter
- 2 el ketjap asin
- 225 gr aardappelpuree (1 zakje)
Naar keuze
- 40 gr noten geroosterd zoals hazel- of cashewnoten
Maak de spruitjes schoon en snij doormidden. Pel en pers de knoflook, rasp de gember.
Smelt de boter in een bakpan en voeg de spruitjes, gember en knoflook toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de ketjap toe en bak nog kort. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de spruitjes met knoflook en gember door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
Serveer de spruitjesstamppot met de geroosterde noten.