Ga terug
+ servings
Spruitjesstamppot met ketjap en gember

Spruitjesstamppot

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Wil je een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd? Maak dan deze spruitjesstamppot met gember en ketjap, Eén pan, minimale moeite, maximale smaak!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 374

Ingrediënten

  • 350 gr spruiten
  • 1 tl gember rasp
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el boter
  • 2 el ketjap asin
  • 225 gr aardappelpuree (1 zakje)

Naar keuze

  • 40 gr noten geroosterd zoals hazel- of cashewnoten 

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en snij doormidden. Pel en pers de knoflook, rasp de gember.
  • Smelt de boter in een bakpan en voeg de spruitjes, gember en knoflook toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de ketjap toe en bak nog kort. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de spruitjes met knoflook en gember door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Serveer de spruitjesstamppot met de geroosterde noten.