Spruitjesstamppot met gember en ketjap
Deze eenvoudige spruitjesstamppot met gember en ketjap wil je een keer proberen. Extra knapperig door het toevoegen van noten die je eerst kort roostert. Een verwarmende en verrukkelijke maaltijd om lekker wat vitamines binnen te krijgen.
Doordeweeks zijn we dol op snelle stamppotrecepten als deze met spruitjes. Want het is simpel en snel: snijd de groenten, bak ze in de pan samen met de boter en ketjap en maak de stamppot met aardappelpuree. De groenten brengen een verscheidenheid aan smaak en textuur, zoet, fris en pittig van gember met een zachte puree van aardappel. Super met de hartige, zoute noot van de ketjap die perfect contrasteert met de rest van de ingrediënten.
Ook lekker: spruitjes uit de oven met kaas, cheddar en gruyère.
Eet je de spruitjesstamppot graag met vlees? Dan kun je eventueel balletjes of een braadworst toevoegen.
Ingrediënten
- 350 gr spruiten
- 1 tl gember rasp
- 1 teentje knoflook
- 1 el boter
- 2 el ketjap asin
- 225 gr aardappelpuree (1 zakje)
Naar keuze
- 40 gr noten geroosterd zoals hazel- of cashewnoten
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en snij doormidden. Pel en pers de knoflook, rasp de gember.
- Smelt de boter in een bakpan en voeg de spruitjes, gember en knoflook toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de ketjap toe en bak nog kort. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de spruitjes met knoflook en gember door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
- Serveer de spruitjesstamppot met de geroosterde noten.
Ook lekker met deze gekruide kip uit de oven.
Tip: serveer gebakken uitjes erbij. Meer tijd? Neem verse aardappels.
Eet je graag iets extra's bij de spruitjesstamppot? Dan is halloumi een aanrader.
Voor koude dagen: spruitjes met spekjes makkelijk en snel gerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?