Gekookte room met suiker en vanille, de panna cotta. Klassiek nagerecht, makkelijk zelf te maken met aardbeien.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 510
Ingrediënten
2blaadjeswitte gelatine
3elkristalsuiker
500mlslagroom
1zakje vanillesuiker
250graardbeien
2elpoedersuiker
Instructies
Begin met het weken van de gelatine in koud water, zo'n 5 tot 10 minuten.
Breng ondertussen de slagroom aan de kook in een sauspan. Voeg al roerende de suiker en vanillesuiker toe. Haal de pan van het vuur.
Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerende aan de warme room toe. Zorg dat de gelatine helemaal oplost en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
Vet siliconen vormpjes heel dun in met wat olie. Schenk de afgekoelde room erin en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Je kunt de panna cotta ook in glazen serveren, dan hoef je ze niet in te vetten.
Saus van aardbeien
Doe de aardbeien (bewaar een aantal voor de topping), suiker en 2 el water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en duw de aardbeienpuree door een bolzeef of pureer. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.
Haal de vormpjes uit de koelkast en leg op elk bordje een panna cotta. Verdeel de aardbeiensaus erlangs en of erop. Maak af met de overige aardbeien.