Ga terug
+ servings
Lente ui soep recept

Lente ui soep

4.4 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Heerlijke soep met een feestelijke touch, lente ui soep met knoflook en rivierkreeftjes. Makkelijk recept als je zin hebt in soep, maar geen zin in gedoe!
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 bos lente-ui
  • 85 gr rucola
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 aardappels
  • 1 lit visbouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 200 gr rivierkreeftjes

Instructies

  • Snij de lente ui in ringen, snij de rucola grof. Pel en pers de knoflook, schil en snij de aardappels in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de lente-ui, knoflook en 60 gram van de rucola kort. Voeg de aardappel en de bouillon toe. Kook de lente ui soep met een deksel op de pan op laag vuur zo’n 10 minuten.
  • Pureer de soep en breng op smaak met vers gemalen peper. Roer de crème fraîche en de rivierkreeftjes door de soep en verwarm nog zachtjes.
  • Schep de soep in een kom en bestrooi met de overige rucola.