Heerlijke soep met een feestelijke touch, lente ui soep met knoflook en rivierkreeftjes. Makkelijk recept als je zin hebt in soep, maar geen zin in gedoe!
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 300
Ingrediënten
olijfolie
1boslente-ui
85grrucola
4teentjesknoflook
3aardappels
1litvisbouillon
100mlcrème fraîche
200grrivierkreeftjes
Instructies
Snij de lente ui in ringen, snij de rucola grof. Pel en pers de knoflook, schil en snij de aardappels in blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de lente-ui, knoflook en 60 gram van de rucola kort. Voeg de aardappel en de bouillon toe. Kook de lente ui soep met een deksel op de pan op laag vuur zo’n 10 minuten.
Pureer de soep en breng op smaak met vers gemalen peper. Roer de crème fraîche en de rivierkreeftjes door de soep en verwarm nog zachtjes.
Schep de soep in een kom en bestrooi met de overige rucola.