Soep van lente ui rucola en knoflook

Soep van lente ui rucola en knoflook

Met rivierkreeft
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 300

Soep van lente ui rucola en knoflook met rivierkreeftjes, waanzinnig lekker soepje met een feestelijk randje.

Rivierkreeft in de soep

Rivierkreeft in de soep, hoe feestelijk. Een makkelijke manier om een simpel soepje een kersttint te geven. Deze crème soep met rivierkreeft is heerlijk romig en écht heel lekker.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 bos lente-ui
  • 85 gr rucola
  • 4 teen knoflook
  • 3 aardappels
  • 1 l visbouillon
  • 100 ml crème fraîche
  • 200 gr rivierkreeftjes
Soep van lente ui rucola en knoflook recept

Zo maak je crème soep met rivierkreeft

  1. Snij de lente ui in ringen, snij de rucola grof. Pel en pers de knoflook, schil en snij de aardappel in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie en bak de lente-ui, knoflook en 60 gram van de rucola kort. Voeg de aardappel, bouillon en verse peper naar smaak toe en kook met een deksel op de pan op laag vuur zo’n 10 minuten.
  3. Pureer de soep en roer de crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor en verwarm zachtjes. Schep de soep in een kom en bestrooi met de rest van de rucola. Zó maak je crème soep met rivierkreeft.

Ook lekker: Vissoep met rivierkreeftjes.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...