Soep van lente ui rucola en knoflook
Met rivierkreeft- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 300
Soep van lente ui rucola en knoflook met rivierkreeftjes, waanzinnig lekker soepje met een feestelijk randje.
Rivierkreeft in de soep
Rivierkreeft in de soep, hoe feestelijk. Een makkelijke manier om een simpele kom soep een kersttint te geven. Deze crème soep met rivierkreeft is heerlijk romig en écht heel lekker.
Zo maak je crème soep met rivierkreeft
- Snij de lente ui in ringen, snij de rucola grof. Pel en pers de knoflook, schil en snij de aardappel in blokjes.
- Verhit de olijfolie en bak de lente-ui, knoflook en 60 gram van de rucola kort. Voeg de aardappel, bouillon en verse peper naar smaak toe en kook met een deksel op de pan op laag vuur zo’n 10 minuten.
- Pureer de soep en roer de crème fraîche en rivierkreeftjes erdoor en verwarm zachtjes. Schep de soep in een kom en bestrooi met de rest van de rucola. Zó maak je crème soep met rivierkreeft.
Ook lekker: Vissoep met rivierkreeftjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Top soep, 5 sterren. Echt een mooi en verrassend tussengerecht.
Bij ons ook favoriet.. Thx!