Soep van lente ui rucola en knoflook
Heerlijke soep met een feestelijke touch, lente ui soep met knoflook en rivierkreeftjes. Makkelijk recept als je zin hebt in soep, maar geen zin in gedoe!
Rivierkreeft in de soep, hoe feestelijk. Een makkelijke manier om een simpele kom soep een kersttint te geven. Deze crème soep met rivierkreeft is heerlijk romig en gewoon heel lekker. Past ook goed als een amuse soepje, je kunt dan 8 glaasjes vullen.
Lente ui soep
Heerlijke soep met een feestelijke touch, lente ui soep met knoflook en rivierkreeftjes. Makkelijk recept als je zin hebt in soep, maar geen zin in gedoe!
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 bos lente-ui
- 85 gr rucola
- 4 teentjes knoflook
- 3 aardappels
- 1 lit visbouillon
- 100 ml crème fraîche
- 200 gr rivierkreeftjes
Instructies
- Snij de lente ui in ringen, snij de rucola grof. Pel en pers de knoflook, schil en snij de aardappels in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de lente-ui, knoflook en 60 gram van de rucola kort. Voeg de aardappel en de bouillon toe. Kook de lente ui soep met een deksel op de pan op laag vuur zo’n 10 minuten.
- Pureer de soep en breng op smaak met vers gemalen peper. Roer de crème fraîche en de rivierkreeftjes door de soep en verwarm nog zachtjes.
- Schep de soep in een kom en bestrooi met de overige rucola.
Ook lekker: vissoep met rivierkreeftjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Top soep, 5 sterren. Echt een mooi en verrassend tussengerecht.
Bij ons ook favoriet.. Thx!