Ga terug
+ servings
Garnalencocktail simpel

Garnalencocktail maken

4.8 van 27 stemmen
Recept afdrukken
Garnalencocktail met limoen dille en granaatappel recept maken. Een beetje old school maar zeker traditioneel.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 280

Ingrediënten

Cocktailsaus

  • 75 ml slagroom
  • 100 ml mayonaise
  • snuf chilipoeder
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whiskey (optioneel)
  • citroensap
  • zout en peper

Cocktail

  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 1 krop romaine sla
  • 3 takjes peterselie
  • granaatappelpitjes
  • 4 takjes dille
  • 1 limoen partjes/plakjes

Instructies

  • Klop eerst de slagroom half stijf. Meng hier de mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whiskey doorheen. Proef en breng de cocktailsaus op smaak met een paar druppels citroensap, zout en vers gemalen peper.
  • Spoel de garnalen in een zeef af onder koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ondertussen kun je de blaadjes romaine sla, wassen en ook laten uitlekken. Hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de sla over de glazen samen met de peterselie. Verdeel de garnalen over de glazen op de sla. Hier schep je vervolgens de cocktailsaus over.
  • Garneer het geheel af met granaatappelpitjes, partjes limoen en dille. De pitjes van een granaatappel zijn heel gezond, geven je garnalencocktail een lekkere bite en je glas ziet er kleurrijk en feestelijk uit.