Garnalencocktail met limoen dille en granaatappel recept maken. Een beetje old school maar zeker traditioneel.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 280
Ingrediënten
Cocktailsaus
75mlslagroom
100mlmayonaise
snufchilipoeder
2eltomatenketchup
1elwhiskey(optioneel)
citroensap
zout en peper
Cocktail
300grHollandse garnalen
1kropromaine sla
3takjespeterselie
granaatappelpitjes
4takjesdille
1limoenpartjes/plakjes
Instructies
Klop eerst de slagroom half stijf. Meng hier de mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whiskey doorheen. Proef en breng de cocktailsaus op smaak met een paar druppels citroensap, zout en vers gemalen peper.
Spoel de garnalen in een zeef af onder koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ondertussen kun je de blaadjes romaine sla, wassen en ook laten uitlekken. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de sla over de glazen samen met de peterselie. Verdeel de garnalen over de glazen op de sla. Hier schep je vervolgens de cocktailsaus over.
Garneer het geheel af met granaatappelpitjes, partjes limoen en dille. De pitjes van een granaatappel zijn heel gezond, geven je garnalencocktail een lekkere bite en je glas ziet er kleurrijk en feestelijk uit.