Garnalencocktail met limoen en dille
En granaatappel- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 280
Garnalencocktail met limoen dille en granaatappel recept. Een beetje old school misschien maar ’t is zeker traditioneel en zal gegarandeerd een topper worden tijdens je kerstdiner. Een garnalencocktail kan je op verschillende manieren maken, dus wees niet bang om zelf wat kleine aanpassingen te doen. Deze garnalencocktail is traditioneel. Een lekker en simpel recept met granaatappel, limoen en dille.
Garnalencocktail recept
Dit garnalencocktail recept serveer je in je chicste glazen of in hippe potjes in verschillende maten en iedereen zal hier blij van worden en gegarandeerd een stressvrije kerst. Komen er gasten die niet van garnalen houden, dan kun je de garnalen vervangen door gerookte kip. Zo een klassieke gerookte kipcocktail. Simpel toch?!
Simpele garnalencocktail
- Klop de slagroom half stijf. Meng hier de mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whiskey doorheen. Breng de cocktailsaus op smaak met wat druppels citroensap, zout en peper.
- Spoel de garnalen in een zeef af onder koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ondertussen kun je de blaadjes romaine sla, wassen en ook laten uitlekken. Hak de peterselie fijn.
- Verdeel de sla over de glazen of potjes met wat fijngehakte peterselie. Op de sla schep je een klein bergje garnalen. Hier schep je vervolgens de cocktailsaus over.
- Garneer het geheel af met granaatappelpitjes, limoen en dille. De pitjes van een granaatappel zijn heel gezond, geven je garnalencocktail een lekkere bite en je glas ziet er kleurrijk en feestelijk uit. Simpele garnalencocktail, zó doe je dat.
Ook lekker: Zalmcocktail met whiskeysaus een cocktail van zalm.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen