Garnalencocktail

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze garnalencocktail zal gegarandeerd een topper worden tijdens uw Kerstdiner! Een garnalencocktail kan je op verschillende manieren bereiden, dus weet niet bang om zelf wat kleine aanpassingen te doen.

Tip: voor mensen die geen liefhebbers zijn van vis, kun je de garnalen vervangen door kip. Voor een wat frissere bite kun je er ook wat komkommer aan de cocktail toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 dl mayonaise
  • Mespunt chilipoeder
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whiskey
  • Citroensap
  • 300 gr Hollandse garnalen
  • Zout & peper
  • ¾ dl slagroom
  • 3 takjes peterselie
  • IJsbergsla (enkele blaadjes)

Bereidingswijze

Stap1

Klop in de slagroom half stijf. Meng hier de mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whiskey doorheen. Breng de cocktailsaus op smaak met wat druppels citroensap, zout en peper.

Stap2

Spoel de garnalen in een zeef af onder koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ondertussen kun je de ijsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en ook laten uitlekken.

Stap3

Verdeel de sla over de glazen of coupes. In het midden van de sla schep je een klein bergje garnalen. Hier schep je vervolgens de cocktailsaus over.

Stap4

Garneer het geheel met een snufje chilipoeder op de saus en strooi de peterselie over het geheel.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

111

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab