Garnalencocktail met limoen en dille
Garnalencocktail met limoen dille en granaatappel recept. Een beetje old school misschien maar 't is zeker traditioneel en zal gegarandeerd een topper worden tijdens je kerstdiner. Een garnalencocktail kan je op verschillende manieren maken, dus wees niet bang om zelf wat kleine aanpassingen te doen. Deze garnalencocktail is traditioneel. Een lekker en simpel recept met granaatappel, limoen en dille.
Garnalencocktail recept
Dit garnalencocktail recept serveer je in je chicste glazen in verschillende maten en iedereen zal hier blij van worden en gegarandeerd een stressvrije kerst.
Tip: eet je liever geen vis, neem gerookte kip.
Ingrediënten
Cocktailsaus
- 75 ml slagroom
- 100 ml mayonaise
- snuf chilipoeder
- 2 el tomatenketchup
- 1 el whiskey (optioneel)
- citroensap
- zout en peper
Cocktail
- 300 gr Hollandse garnalen
- 1 krop romaine sla
- 3 takjes peterselie
- granaatappelpitjes
- 4 takjes dille
- 1 limoen partjes/plakjes
Instructies
- Klop eerst de slagroom half stijf. Meng hier de mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whiskey doorheen. Proef en breng de cocktailsaus op smaak met een paar druppels citroensap, zout en vers gemalen peper.
- Spoel de garnalen in een zeef af onder koud water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ondertussen kun je de blaadjes romaine sla, wassen en ook laten uitlekken. Hak de peterselie fijn.
- Verdeel de sla over de glazen samen met de peterselie. Verdeel de garnalen over de glazen op de sla. Hier schep je vervolgens de cocktailsaus over.
- Garneer het geheel af met granaatappelpitjes, partjes limoen en dille. De pitjes van een granaatappel zijn heel gezond, geven je garnalencocktail een lekkere bite en je glas ziet er kleurrijk en feestelijk uit.
Ook lekker: zalmcocktail met whiskeysaus, een cocktail van zalm. En probeer deze cocktailsaus zonder alcohol ook eens.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?