Kalkoen salade, rode kool, appel en sesam. Feestelijke salade met kleur, makkelijk te maken een gezond voorgerecht.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 136
Ingrediënten
Dressing
2eltahin
2cmgember
1elsojasaus
1elrijstazijn
1tlbruine basterdsuiker
1tlgeroosterde-sesamolie
1limoenhet sap
Salade
2wortels
1appelgroen
½ kleine rodekool
1bosje koriander
200grgebraden kalkoen
2elsesamzaad
Instructies
Schil en rasp de gember, pers de limoen uit en meng samen met de tahin, sojasaus, rijstazijn, bruine basterdsuiker en sesamolie voor de dressing. Schenk 50 ml koud water bij de dressing, zout en peper naar smaak en roer door.
Was de wortels en snij hier sliertjes van. Schaaf de appel fijn, snij de kool in dunne repen, hak de koriander, snij de kalkoen in repen en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Hussel, behalve het sesamzaad, alles door elkaar met een deel van de dressing. Schep ook wat dressing over de salade en maak af met geroosterde sesamzaadjes.