Ga terug
+ servings
Kalkoen salade

Kalkoen salade

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Kalkoen salade, rode kool, appel en sesam. Feestelijke salade met kleur, makkelijk te maken een gezond voorgerecht.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen
calorieën 136

Ingrediënten

Dressing

  • 2 el tahin
  • 2 cm gember
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl geroosterde-sesamolie
  • 1 limoen het sap

Salade

  • 2 wortels
  • 1 appel groen
  • ½ kleine rodekool
  • 1 bosje koriander
  • 200 gr gebraden kalkoen
  • 2 el sesamzaad

Instructies

  • Schil en rasp de gember, pers de limoen uit en meng samen met de tahin, sojasaus, rijstazijn, bruine basterdsuiker en sesamolie voor de dressing. Schenk 50 ml koud water bij de dressing, zout en peper naar smaak en roer door.
  • Was de wortels en snij hier sliertjes van. Schaaf de appel fijn, snij de kool in dunne repen, hak de koriander, snij de kalkoen in repen en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Hussel, behalve het sesamzaad, alles door elkaar met een deel van de dressing. Schep ook wat dressing over de salade en maak af met geroosterde sesamzaadjes.