Kalkoen salade met koriander en sesam
Een feestelijke salade vol kleur, makkelijk te maken en nog eens gezond. Perfect als voorgerecht voor een diner. Of heb je na het kerstdiner met gevulde kalkoen nog restjes over? Deze salade van kalkoen, koriander, sesam, kool en appel is de ideale manier om ze te gebruiken. Serveer met wasabi-crackers of maak knapperige sesamstengels voor erbij.
Sesamstengels maken: neem een plakje bladerdeeg en snijd dit in dunne repen (genoeg voor 8 stengels). Bestrijk de repen met opgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Draai de repen een paar keer om en leg ze op bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Ingrediënten
Dressing
- 2 el tahin
- 2 cm gember
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl geroosterde-sesamolie
- 1 limoen het sap
Salade
- 2 wortels
- 1 appel groen
- ½ kleine rodekool
- 1 bosje koriander
- 200 gr gebraden kalkoen
- 2 el sesamzaad
Instructies
- Schil en rasp de gember, pers de limoen uit en meng samen met de tahin, sojasaus, rijstazijn, bruine basterdsuiker en sesamolie voor de dressing. Schenk 50 ml koud water bij de dressing, zout en peper naar smaak en roer door.
- Was de wortels en snij hier sliertjes van. Schaaf de appel fijn, snij de kool in dunne repen, hak de koriander, snij de kalkoen in repen en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Hussel, behalve het sesamzaad, alles door elkaar met een deel van de dressing. Schep ook wat dressing over de salade en maak af met geroosterde sesamzaadjes.
Ook lekker: salade van rode kool en mango, zwart sesamzaad en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?