Salade van kalkoen koriander en sesam
Salade van kalkoen koriander en sesam, kool en appel. Feestelijke salade met kleur, makkelijk te maken en erg gezond. Perfect als voorgerecht.
Het kan zijn dat je na een kerstdiner met gevulde kalkoen leftover van de kalkoen hebt. Dan kan je deze salade perfect maken. Eet lekker met wasabi crackers of maak een knapperige stengel met sesamzaad.
Sesamstengels maken voor erbij: neem een plakje bladerdeeg voor 8 stengels. Snij in dunne repen, smeer in met wat opgeklopt ei en bestrooi met sesam. Draai het deeg en leg de sesamstengels op bakpapier in een voorverwarmde oven van 200 graden zo'n 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Ook lekker: salade van rode kool en mango, zwart sesamzaad en koriander.
Kalkoen salade
Ingrediënten
Dressing
- 2 el tahin
- 2 cm gember
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl geroosterde-sesamolie
- 1 limoen het sap
Salade
- 2 wortels
- 1 appel groen
- ½ kleine rodekool
- 1 bosje koriander
- 200 gr gebraden kalkoen
- 2 el sesamzaad
Instructies
- Schil en rasp de gember, pers de limoen uit en meng samen met de tahin, sojasaus, rijstazijn, bruine basterdsuiker en sesamolie voor de dressing. Schenk 50 ml koud water bij de dressing, zout en peper naar smaak en roer door.
- Was de wortels en snij hier sliertjes van. Schaaf de appel fijn, snij de kool in dunne repen, hak de koriander, snij de kalkoen in repen en rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Hussel, behalve het sesamzaad, alles door elkaar met een deel van de dressing. Schep ook wat dressing over de salade en maak af met geroosterde sesamzaadjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?