Een geweldig voorafje, deze amuse van geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en olijf. Perfect voor tijdens de feestdagen. Snel en simpel zonder gedoe.
Gang Amuse
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 128
Ingrediënten
2elpistachenotenongezout
4olijven zonder pit
½ tlrasp van een sinaasappel
125grzachte geitenkaas(met honing)
Optioneel
pretzels
Instructies
Pel de pistachenoten en rooster ze kort in een droge koekenpan. Hak ze - als ze afgekoeld zijn - fijn.
Rasp de sinaasappel (er komen heerlijke geuren en smaken vrij) en meng dit door de geitenkaas.
Verdeel de geitenkaas in vieren met elk een olijf en kneed om de olijf met koude, natte handen het geitenkaas mengsel omheen. (dit kan ook met een klein stukje huishoudfolie)
Rol de amuses in de pistachekruimels en garneer eventueel nog met sinaasappelschil en vers gemalen peper naar smaak.