Amuse van geitenkaas en sinaasappel

Hapje met een bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Een bijzonder voorafje, deze amuse van geitenkaas, sinaasappel, pistachenoten en olijf. Het perfecte voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Een hapje met een bite! Super simpel, snel te maken én je maakt er gegarandeerd een goede indruk mee.

Amuse hapjes, gezellig tafelen

Kleine vooraf-hapjes die je in één keer in je mond stopt, Met amuses maak je de blits bij een etentje, met kerst, oud & nieuw of de beste borrel!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pistachenoten
  • 4 olijven zonder pit
  • ½ tl geraspte sinaasappelschil
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. 1Pel de pistachenoten en rooster ze in ongeveer 2 á 3 minuten in een droge koekenpan. Hak ze vervolgens fijn.
  2. 2Meng de geitenkaas door de sinaasappelrasp en voeg er eventueel een snufje zout en peper aan toe. Leg op ieder bordje een olijf en kneed hier met koude, natte handen wat geitenkaas mengsel omheen.
  3. 3Rol de hapjes in de pistachekruimels en garneer het eventueel nog met wat peper naar smaak.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...