Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, vijfkruidenpoeder, peper en zout.
Voeg de blokjes uitgelekte tofu toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren, maar een nachtje slapen kan geen kwaad.
Voeg de maizena toe aan de tofu en schep goed om, zorg dat alle tofublokjes zijn bedekt.
Verhit een diepe laag olie in een pan. Hierin gaan we de tofublokjes frituren. Voeg de tofu niet in één keer toe, maar doe dit in delen. Bak de tofu goudbruin en knapperig aan alle kanten.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
Maak daarna het five spice glazuur. Fruit als eerst ui en knoflook in wat sesamolie.
Voeg de bruine basterdsuiker, sojasaus en five spice toe. Laat de suiker smelten.
Voeg zodra de suiker is gesmolten, en het glazuur bubbelt, de tofublokjes toe. Schep goed om en zorg dat alle tofublokjes zijn bedekt. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
Kreukel de komkommerplakjes en ga met het prikkertje erdoorheen. Zet vervolgens de prikkertjes in een tofublokje.
Zet de tofublokjes met five spice glazuur op een mooie schaal om te serveren.