Tofublokjes met five spice glazuur en komkommer

Tofublokjes met five spice glazuur en komkommer

Dit verrukkelijke hapje van tofublokjes met five-spice glazuur en komkommer wil je proberen. De basis is goed gemarineerde tofu, die vervolgens wordt gebakken, zodat 'ie een heerlijk krokant korstje krijgt. Superlekker met een zoete glazuur van five spice en sojasaus, met komkommer voor decoratie en een beetje frisheid.

De tofublokjes met five spice glazuur zijn een fantastisch hapje voor de feestdagen. Serveer als amuse of tijdens de borrel.

Ook lekker: coquilles met citroen.

Tofublokjes met five spice hapjes vega

Tofublokjes met komommer

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Tofublokjes met five spice glazuur: een heerlijk kruidig en krokant hapje die in je in een handomdraai op tafel zet!
Gang Amuse, Bijgerecht, Entree
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 12 hapjes
calorieën 68

Ingrediënten

Voor de tofu

  • 2 el sojasaus
  • 1 el five spice
  • zout en peper
  • 1 el sesamolie
  • 1 blok tofu uitgelekt en in blokjes
  • 2 el maizena
  • olie om in te frituren

Voor het five spice glazuur

  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl five spice

Exta

  • 1 el sesamzaadjes geroosterd
  • ¼ komkommer in dunne plakken

Instructies

  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  • Voeg de blokjes uitgelekte tofu toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren, maar een nachtje slapen kan geen kwaad.
  • Voeg de maizena toe aan de tofu en schep goed om, zorg dat alle tofublokjes zijn bedekt.
  • Verhit een diepe laag olie in een pan. Hierin gaan we de tofublokjes frituren. Voeg de tofu niet in één keer toe, maar doe dit in delen. Bak de tofu goudbruin en knapperig aan alle kanten.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.
  • Maak daarna het five spice glazuur. Fruit als eerst ui en knoflook in wat sesamolie.
  • Voeg de bruine basterdsuiker, sojasaus en five spice toe. Laat de suiker smelten.
  • Voeg zodra de suiker is gesmolten, en het glazuur bubbelt, de tofublokjes toe. Schep goed om en zorg dat alle tofublokjes zijn bedekt. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
  • Kreukel de komkommerplakjes en ga met het prikkertje erdoorheen. Zet vervolgens de prikkertjes in een tofublokje.
  • Zet de tofublokjes met five spice glazuur op een mooie schaal om te serveren.

Tip: je kunt ook de komkommer inleggen in zuur.

Ook lekker: zalm uit de oven met honing en sojasaus.

Je kunt de tofublokjes koud en warm serveren!

Tofublokjes met five spice glazuur

Maak ook eens: champignon spies.

Tofublokjes met five spice glazuur

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter