Recept afdrukken
Tortellini met spinazie en gorgonzola is een snelle pasta uit Italië, vegetarisch met pitjes, room en lekker wat pit.
Gang Hoofdgerecht, Tussengerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 685
- 500 gr tortellini gevuld met kaas
- 400 gr verse spinazie
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml verse room
- 200 gr pittige gorgonzola
- 20 gr pompoenpitten
Pel en pers de knoflook en bak kort in hete olijfolie. Roerbak de spinazie erbij en breng op smaak met vers gemalen peper en haal van het vuur.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
Verwarm de room tot net niet tegen de kook en meng met de gorgonzola. Laat de kaas helemaal smelten.
Kook de tortellini volgens de aanwijzing van de verpakking.
Verdeel de tortellini in kommen samen met de spinazie en gorgonzola kaassaus. Maak af met de pompoenpitten.