Tortellini met spinazie en gorgonzola
Tortellini met spinazie en gorgonzola is een snel Italiaans pastagerecht en vegetarisch met smaakvolle pitjes en room. Voor de liefhebbers maak je 'm af met Parmezaanse kaas. Met deze simpele ingrediënten zet je deze heerlijke voedzame pasta in mum van tijd op tafel.
Dit gevulde tortellini recept met roomsaus is een echte allemans vriend, romig en pittig van smaak.
Ook eens proberen: pasta carbonara zonder room met pecorino, erg lekker.
Tortellini
Tortellini met spinazie en gorgonzola is een snelle pasta uit Italië, vegetarisch met pitjes, room en lekker wat pit.
Ingrediënten
- 500 gr tortellini gevuld met kaas
- 400 gr verse spinazie
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml verse room
- 200 gr pittige gorgonzola
- 20 gr pompoenpitten
Instructies
- Pel en pers de knoflook en bak kort in hete olijfolie. Roerbak de spinazie erbij en breng op smaak met vers gemalen peper en haal van het vuur.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Verwarm de room tot net niet tegen de kook en meng met de gorgonzola. Laat de kaas helemaal smelten.
- Kook de tortellini volgens de aanwijzing van de verpakking.
- Verdeel de tortellini in kommen samen met de spinazie en gorgonzola kaassaus. Maak af met de pompoenpitten.
Varieer met pitjes voor de lekkere bite, geroosterde pijnboompitten of pistache passen ook perfect.
Lekker: penne met spinazie en gehakt in roomkaas. Ook een snel pasta recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?