Tortellini met spinazie en gorgonzola

Tortellini met spinazie en gorgonzola

En pitjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 685
Naar het recept

Tortellini met spinazie en gorgonzola ’n snelle pasta uit Italië, vegetarisch gerecht met pitjes, room en parmezaan. Met deze simpele ingrediënten zet je dit heerlijke Italiaanse pastagerecht zó op tafel.

Tortellini recept roomsaus

Gevulde tortellini recept roomsaus, ’n makkelijk en snel recept met gorgonzola kaassaus, romig en pittig van smaak.

Origineel: pasta carbonara zonder room met pecorino, erg lekker.

Ingrediënten

  • 500 gr tortellini gevuld met kaas
  • 400 gr verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 250 ml verse room
  • 200 gr pittige gorgonzola
  • 20 gr pompoenpitten
Tortellini spinazie gorgonzola recept

Tortellini met room

  1. Pel en pers de knoflook en bak kort in de olijfolie. Roerbak de spinazie erbij en breng op smaak met vers gemalen peper, haal van ’t vuur. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  2. Verwarm de room tot net niet tegen de kook en meng met de gorgonzola. Laat de kaas helemaal smelten. Kook de tortellini volgens de aanwijzing van de verpakking.
  3. Verdeel de tortellini in kommen samen met de spinazie en gorgonzola kaassaus. Maak af met de pompoenpitten, tortellini met room maak je zó.

Varieer met pitjes voor ’n bite, geroosterde pijnboompitten passen ook perfect.

Ook lekker: Penne met spinazie gehakt en roomkaas ’n snel pasta recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 5 stemmen.
Please wait...
Pasta recepten
Hoofdgerechten
Italiaanse recepten
Vegetarische recepten