Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter.
Zeef het rijstmeel en de cacao in een kom. Hak de pure chocolade in stukken.
Schenk 100 ml water in een pan, breng aan de kook en doe hier de suiker, boter, 100 gram pure chocolade en gecondenseerde melk bij. Verwarm op laag vuur en roer tot een gladde massa.
Voeg het mengsel toe aan het meel, cacao en bakpoeder en roer samen stevig.
Klop de eieren los en voeg toe aan het mengsel. Roer door.
Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Breek de melkchocolade in stukken en voeg samen met de overgebleven pure chocolade in een kom. Verwarm de slagroom tot het net niet kookt. Schenk de room in de kom over de chocoladestukjes en meng het al roerende totdat de chocolade gesmolten is.
Klop de chocolade op tot een glanzende massa met een mixer en laat het chocolademengsel minimaal 1 uur buiten de koelkast opstijven.
Haal de taart uit de oven en laat een half uur afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de lagen met het opgestijfde chocolademengsel. Leg de helften vervolgens weer op elkaar.