Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei, mix van cantharellen of oesterzwam met een zacht lopend ei recept.
Gang Herfst recepten
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 390
Ingrediënten
375mlbouillon of water
1elboter
100grpolenta
2elgeraspte Parmezaanse kaas
2eieren
scheutjeazijn
olieom te bakken
200grpaddenstoelen
Instructies
Bereid de polenta volgens ons basisrecept voor polenta.
Breng het water of bouillon met de boter en een snuf zout aan de kook. Doe de polenta erbij, zet het vuur wat lager en roer tot het gaat binden. Blijf regelmatig roeren zodat de polenta los komt van de pan.
Roer na 10 minuten de Parmezaan erdoor. Stort de polenta op een bord, strijk uit tot 1 cm dikte en laat opstijven. Breng een pan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan.
Snij de polenta in punten en bak in een scheutje olijfolie met een klontje boter aan beide zijden bruin. Bak de paddenstoelen in wat olie, zout en peper naar smaak en bak eventueel het spek in stukjes mee.
Breek de eieren per stuk in een kopje en laat heel voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Laat ze in zo’n 5 minuten garen. Serveer de eieren bij de gebakken polenta en paddenstoelen.