Recept afdrukken
Een fantastisch hapje of bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige Camembert uit de oven met smokey bbq honey saus en toast!
Gang Hapjes
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 314
- 1 camembert (250 gr)
- 2 el sweet dalton smokey bbq honey saus Remia
- 1 rode ui
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl appelciderazijn
- 1 el olijfolie
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Vouw aluminiumfolie rondom de camembert en leg deze in een kleine ovenschaal. Snij een ruitpatroon in de camembert.
Smeer de bovenkant in met de barbecuesaus en zet de camembert in de oven (bbq of airfryer kan ook).
Bak de camembert in 15 minuten. Check na 12 minuten hoe deze ervoor staat.
Maak ondertussen de gekarameliseerde uien. Pel en snij de ui in dunne halve ringen.
Voeg de olie toe aan een bakpan en bak de fijngesneden uien. Bak ze ongeveer 10 minuten, af en toe roerend, tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
Strooi de suiker en azijn over de uien en bak nog kort op laag vuur tot ze karamelliseren en goudbruin worden.
Serveer de gebakken camembert met de gekarameliseerde uien op de top en dip er met een cracker in als je gaat eten.