Ga terug
+ servings
Recept zelf appelflappen maken

Appelflappen

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Een klassieker die je een keer gemaakt moet hebben.=: appelflappen. Want deze traktatie is zelfgemaakt veel lekkerder dan uit de supermarkt!
Gang dessert, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 appelflappen
calorieën 310

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg diepvries
  • 2 grote appels goudreinette of elstar in blokjes
  • citroen het sap
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el water
  • 1 el grove suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes zo'n 10 tot 15 minuten ontdooien.
  • Meng de blokjes appels met citroensap om verkleuring te voorkomen. Doe vervolgens suiker en kaneel bij de appel en schep goed om.
  • Verdeel de vulling van de appelflappen over alle plakjes bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg dicht. Druk de randen goed aan met een vork of mesje.
  • Plaats de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met water en bestrooi daarna met grove suiker.
  • Bak de appelflappen 15 minuten in de hete oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de appelflappen uit de oven en laat ze iets afkoelen voor dat je ze serveert.