Simpele appelflappen (basisrecept)
Er is iets magisch aan de jaarwisseling - de warme sfeer, gezellig samenzijn, en natuurlijk, onweerstaanbare hapjes die de festiviteiten verrijken. Tijdens deze bijzondere momenten is er één traktatie waar we allemaal dol op zijn: klassieke appelflappen. Die maken we 't liefst zelf, want dat is vele malen lekkerder. Want het is niet alleen de hemelse combinatie van de warme, zoete appels en een krokante korst, maar ook het gemak van deze simpele appelflappen maken.
Binnen 30 minuten zet je eenvoudig de appelflappen op tafel. Dat maakt het bereiden trouwens ook ontzettend leuk om te doen met kinderen.
Ook lekker: vegan oliebollen.
Ingrediënten
- 10 vellen bladerdeeg diepvries
- 2 grote appels goudreinette of elstar in blokjes
- citroen het sap
- 1 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1 el water
- 1 el grove suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes zo'n 10 tot 15 minuten ontdooien.
- Meng de blokjes appels met citroensap om verkleuring te voorkomen. Doe vervolgens suiker en kaneel bij de appel en schep goed om.
- Verdeel de vulling van de appelflappen over alle plakjes bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht. Druk de randen goed aan met een vork of mesje.
- Plaats de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met water en bestrooi daarna met grove suiker.
- Bak de appelflappen 15 minuten in de hete oven, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de appelflappen uit de oven en laat ze iets afkoelen voor dat je ze serveert.
Tip: je kunt ook andere kruiden toevoegen aan de appels, als kardemom en steranijs.
Ook lekker: appelbeignets maken.
Je kunt de simpele appelflappen koud en warm serveren!
Hoe maak ik de lekkerste oliebollen? We leggen het je uit.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?