Een verfrissend drankje zonder alcohol. Deze feestelijke kombucha mocktail met gember zet je in 5 minuten op tafel, superlekker!
Gang Drankjes
Keuken Chinees
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 5 minutenmin
Porties 1persoon
calorieën 106
Ingrediënten
10blaadjesThaise basilicum+ extra ter deocratie
ijsblokjes
100mlgember kombucha
30mllimoensap
30mlagavesiroop
50mlbruisend water
1plakjelimoenvoor decoratie
Instructies
Voeg een handvol verse Thaise basilicumblaadjes toe aan je cocktailshaker. Geef de blaadjes voorzichtig een kneep tussen je vingers om de smaken vrij te laten komen.
Vul de shaker met ijsblokjes. Plaats het deksel stevig op de shaker en schud 15 seconden de ingrediënten.
Doe daarna de gember kombucha, limoensap en agavesiroop erbij. Zet de deksel weer op de shaker en schud nog eens 15 seconden.
Gebruik een zeef om de kombucha mocktail in een mooi glas te schenken, om eventuele basilicumblaadjes en ijsblokjes te verwijderen.
Vul de kombucha mocktail aan met bruisend water.
Garneer de mocktail met enkele schijfjes limoen en een paar extra Thaise basilicumblaadjes.