Ga terug
+ servings
Kombucha mocktail met gember

Kombucha mocktail met gember

4.8 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Een verfrissend drankje zonder alcohol. Deze feestelijke kombucha mocktail met gember zet je in 5 minuten op tafel, superlekker!
Gang Drankjes
Keuken Chinees
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 106

Ingrediënten

  • 10 blaadjes Thaise basilicum + extra ter deocratie
  • ijsblokjes
  • 100 ml gember kombucha
  • 30 ml limoensap
  • 30 ml agavesiroop
  • 50 ml bruisend water
  • 1 plakje limoen voor decoratie

Instructies

  • Voeg een handvol verse Thaise basilicumblaadjes toe aan je cocktailshaker. Geef de blaadjes voorzichtig een kneep tussen je vingers om de smaken vrij te laten komen.
  • Vul de shaker met ijsblokjes. Plaats het deksel stevig op de shaker en schud 15 seconden de ingrediënten.
  • Doe daarna de gember kombucha, limoensap en agavesiroop erbij. Zet de deksel weer op de shaker en schud nog eens 15 seconden.
  • Gebruik een zeef om de kombucha mocktail in een mooi glas te schenken, om eventuele basilicumblaadjes en ijsblokjes te verwijderen.
  • Vul de kombucha mocktail aan met bruisend water.
  • Garneer de mocktail met enkele schijfjes limoen en een paar extra Thaise basilicumblaadjes.