Kombucha mocktail met gember
Niets overtreft de samen met vrienden genieten van een lekker drankje. Dat kan met een glas wijn, lekkere cocktails of een aperetif, maar ook met een fantastische mocktail. Niet zomaar een, maar een kombucha mocktail met gember. Dat is super verfrissend, en makkelijk om te maken.
Kombucha is op zichzelf al een fantastisch drankje om te kiezen als je een keer iets anders wil dan frisdrank of alcohol. Maar voeg daar extra elementen aan toe en je tovert binnen 5 minuten een superlekker alcoholvrij drankje. Dus of je nou je gasten wil verwennen, of een feestelijke draai wilt geven aan een doordeweekse avond, deze mocktail is de perfecte keuze.
Ook lekker: gezonde shot.
Ingrediënten
- 10 blaadjes Thaise basilicum + extra ter deocratie
- ijsblokjes
- 100 ml gember kombucha
- 30 ml limoensap
- 30 ml agavesiroop
- 50 ml bruisend water
- 1 plakje limoen voor decoratie
Instructies
- Voeg een handvol verse Thaise basilicumblaadjes toe aan je cocktailshaker. Geef de blaadjes voorzichtig een kneep tussen je vingers om de smaken vrij te laten komen.
- Vul de shaker met ijsblokjes. Plaats het deksel stevig op de shaker en schud 15 seconden de ingrediënten.
- Doe daarna de gember kombucha, limoensap en agavesiroop erbij. Zet de deksel weer op de shaker en schud nog eens 15 seconden.
- Gebruik een zeef om de kombucha mocktail in een mooi glas te schenken, om eventuele basilicumblaadjes en ijsblokjes te verwijderen.
- Vul de kombucha mocktail aan met bruisend water.
- Garneer de mocktail met enkele schijfjes limoen en een paar extra Thaise basilicumblaadjes.
Tip: je kunt ook eetbare glitter toevoegen aan je drankje om 't extra feestelijk te maken.
Ook lekker: cocktail met cranberry en vodka.
Thaise basilicum kun je vinden in de Aziatische toko!
Maak ook eens: aardbeien mocktail.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?