Ga terug
+ servings
Zoete aardappelstamppot met spinazie

Zoete aardappel stamppot spinazie

4.7 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Zoete aardappelstamppot met walnoten, geitenkaas en spinazie, super lekker, gezond en in no time klaar, gek op.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 572

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen (650/700 gr)
  • 120 gr verse spinazie
  • 60 gr harde geitenkaas
  • 80 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes walnoten
  • gemalen peper uit de molen

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
  • Kook gaar in een kwartier, check met een vork of ze zacht genoeg zijn.
  • Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Giet de aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht.
  • Stamp de aardappelen met een stamper, smeuïger?
  • Voeg wat kookvocht toe of ietsje olie van de zongedroogde tomaat. Meng alle ingrediënten door elkaar breng op smaak met verse peper.
  • Schep de stamppot in kommen. Maak af met de geitenkaas.