Zoete aardappel stamppot spinazie
Recept afdrukken
Zoete aardappelstamppot met walnoten, geitenkaas en spinazie, super lekker, gezond en in no time klaar, gek op.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 2 personen
calorieën 572
- 4 zoete aardappelen (650/700 gr)
- 120 gr verse spinazie
- 60 gr harde geitenkaas
- 80 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 handjes walnoten
- gemalen peper uit de molen
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
Kook gaar in een kwartier, check met een vork of ze zacht genoeg zijn.
Snij de spinazieblaadjes grof en de geitenkaas in stukjes. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Giet de aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht.
Stamp de aardappelen met een stamper, smeuïger?
Voeg wat kookvocht toe of ietsje olie van de zongedroogde tomaat. Meng alle ingrediënten door elkaar breng op smaak met verse peper.
Schep de stamppot in kommen. Maak af met de geitenkaas.