Proef de verrukking van shakshuka met feta! Een eenpansgerecht met gepocheerde eieren, tomatensaus, feta en (vegetarische) merguezworstjes.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 465
Ingrediënten
300grmerguez worstjes
1ui
2teentjes knoflook
1tlgerookte paprikapoeder
2elolijfolie
400grtomatenblik
400grhele tomatenblik
6eieren
150grfeta kaas
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst en breek tijdens het bakken in kleinere stukjes. Haal de worstjes uit de pan maar laat het vet erin.
Pel en snipper de ui en knoflook en bak op middelhoog vuur. Voeg het paprikapoeder, een snuf zout en vers gemalen peper toe en bak nog 1 tot 2 minuten.
Doe de worstjes terug in de pan en schenk beide blikjes tomaten en hun sap erin. Roer en schraap ondertussen de bodem en verwarm.
Maak met een lepel 6 kuiltjes in de tomatensaus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Bestrooi de bovenkant met gebrokkelde feta.
Zet het vuur laag, dek af en laat pruttelen zo’n 6 tot 8 minuten of tot de eiwitten gestold zijn. Eet direct met knapperig brood.