Ga terug
+ servings
Shakshuka met feta en worstjes

Shakshuka met feta

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Proef de verrukking van shakshuka met feta! Een eenpansgerecht met gepocheerde eieren, tomatensaus, feta en (vegetarische) merguezworstjes.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 465

Ingrediënten

  • 300 gr merguez worstjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr tomaten blik
  • 400 gr hele tomaten blik
  • 6 eieren
  • 150 gr feta kaas

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst en breek tijdens het bakken in kleinere stukjes. Haal de worstjes uit de pan maar laat het vet erin.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en bak op middelhoog vuur. Voeg het paprikapoeder, een snuf zout en vers gemalen peper toe en bak nog 1 tot 2 minuten.
  • Doe de worstjes terug in de pan en schenk beide blikjes tomaten en hun sap erin. Roer en schraap ondertussen de bodem en verwarm.
  • Maak met een lepel 6 kuiltjes in de tomatensaus en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Bestrooi de bovenkant met gebrokkelde feta.
  • Zet het vuur laag, dek af en laat pruttelen zo’n 6 tot 8 minuten of tot de eiwitten gestold zijn. Eet direct met knapperig brood.