Ga terug
+ servings
Drie Koningentaart

3 koningentaart

4.6 van 21 stemmen
Recept afdrukken
Driekoningentaart ofwel Galette des Rois, een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het 3 koningen feest op 6 januari.
Gang Tussendoor
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
calorieën 494

Ingrediënten

  • 1 (koffie)boon
  • 2 rollen bladerdeeg vers
  • 75 gr zachte boter
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 8 gr vanillesuiker
  • 75 gr poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 1 rol bladerdeeg uit, laat het bakpapier eronder en leg op een bakplaat.
  • Meng de boter samen met het amandelmeel, vanille, 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de uitgerolde bladerdeeg tot 2 cm van de rand.
  • Leg de boon ergens op de vulling en druk deze iets aan. Rol de 2de rol bladerdeeg uit en bekleed het beslag. Vouw de randen om en druk goed dicht.
  • Neem het laatste ei, klop de eidooier los en bestrijk de driekoningentaart glad. Kerf de taart in met een mes.
  • Bak de 3 koningentaart in zo’n 25 á 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met poedersuiker.