Recept afdrukken
Driekoningentaart ofwel Galette des Rois, een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het 3 koningen feest op 6 januari.
Gang Tussendoor
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Porties 8 personen
calorieën 494
- 1 (koffie)boon
- 2 rollen bladerdeeg vers
- 75 gr zachte boter
- 150 gr amandelmeel
- 4 eieren
- 8 gr vanillesuiker
- 75 gr poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 1 rol bladerdeeg uit, laat het bakpapier eronder en leg op een bakplaat.
Meng de boter samen met het amandelmeel, vanille, 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de uitgerolde bladerdeeg tot 2 cm van de rand.
Leg de boon ergens op de vulling en druk deze iets aan. Rol de 2de rol bladerdeeg uit en bekleed het beslag. Vouw de randen om en druk goed dicht.
Neem het laatste ei, klop de eidooier los en bestrijk de driekoningentaart glad. Kerf de taart in met een mes.
Bak de 3 koningentaart in zo’n 25 á 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met poedersuiker.