Deze noedels zijn pittig, maar verslavend lekker. Maak kennis met biang biang noodles. Dat zijn dikke Chinese noedels met een hete chiliolie!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 211
Ingrediënten
180grdikke noedelsAziatische toko
1elwokolie
200grkippendijenin blokjes
2elsojasaus
2knoflookfijngehakt
100grspinazie
100grpaksoi
1bosuiin ringen
1teentjeknoflookgeraspt
1elchilivlokken
1tlchilipoeder
1tlszechuan pepergemalen
1tlzout
4elzonnebloemolie
2elsojasaus
1elzwarte rijst azijn
Instructies
Zet een pan ruim gezouten water op het vuur en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet ook een wok op het vuur en verhit 1 eetlepel olie. Wok de kip samen met de knoflook en sojasaus gaar.
Blancheer ondertussen de groente in een andere pan met ruim gezouten water. Haal na 5 minuten de groenten uit de pan, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Giet de noedels af en verdeel over twee kommen. Plaats vervolgens de bosui, knoflook, verschillende pepers en zout boven op de noedels.
Verhit de olie in een pannetje tot de olie begint te roken. Giet de hete olie direct over de bosui, knoflook en noedels.
Voeg daarna de sojasaus en zwarte rijst azijn toe, samen met de geblancheerde groenten en kip. Roer de biang biang noedels goed, zodat alle kruiden en sauzen met elkaar zijn verdeeld.