Biang biang noodles: noedels met pittige olie

Biang biang noodles: noedels met pittige olie

Onze favoriete noedelrecept: biang biang noodles. Dat zijn zachte, chewy noedels met een heerlijke chiliolie uit de Chinese regio Shaanxi. De saus hiervan maak je op leuke manier, giet namelijk hete olie over de smaakmakers. Vervolgens roer je het geheel en dan zijn de noedels al klaar. Zo makkelijk is het!

Om de biang biang noodles tot een volwaardige maaltijd te maken voegen we sappige kip en geblancheerde groente toe. Dit recept is extra pittig, omdat we zoveel peper toevoegen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om minder peper toe te voegen.

Ook lekker: rijst met pindadressing, taugé en vega kip.

Biang biang noodles recept

Biang Biang noodles

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Deze noedels zijn pittig, maar verslavend lekker. Maak kennis met biang biang noodles. Dat zijn dikke Chinese noedels met een hete chiliolie!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch, Chinees
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 211

Ingrediënten

  • 180 gr dikke noedels Aziatische toko
  • 1 el wokolie
  • 200 gr kippendijen in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 100 gr spinazie
  • 100 gr paksoi
  • 1 bosui in ringen
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el chilivlokken
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl szechuan peper gemalen
  • 1 tl zout
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zwarte rijst azijn

Instructies

  • Zet een pan ruim gezouten water op het vuur en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet ook een wok op het vuur en verhit 1 eetlepel olie. Wok de kip samen met de knoflook en sojasaus gaar.
  • Blancheer ondertussen de groente in een andere pan met ruim gezouten water. Haal na 5 minuten de groenten uit de pan, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
  • Giet de noedels af en verdeel over twee kommen. Plaats vervolgens de bosui, knoflook, verschillende pepers en zout boven op de noedels.
  • Verhit de olie in een pannetje tot de olie begint te roken. Giet de hete olie direct over de bosui, knoflook en noedels.
  • Voeg daarna de sojasaus en zwarte rijst azijn toe, samen met de geblancheerde groenten en kip. Roer de biang biang noedels goed, zodat alle kruiden en sauzen met elkaar zijn verdeeld.

Tip: szechuan peper kun je vinden in Aziatische toko's!

Ook lekker: ramen met spek en ei.

Nog meer pit: de lekkerste hete sauzen – dit zijn ze.

Biang biang noedels

Maak ook eens: Chinese tomatensoep met kip en bosui.

Biang biang noodles

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter