Biang biang noodles: noedels met pittige olie
Onze favoriete noedelrecept: biang biang noodles. Dat zijn zachte, chewy noedels met een heerlijke chiliolie uit de Chinese regio Shaanxi. De saus hiervan maak je op leuke manier, giet namelijk hete olie over de smaakmakers. Vervolgens roer je het geheel en dan zijn de noedels al klaar. Zo makkelijk is het!
Om de biang biang noodles tot een volwaardige maaltijd te maken voegen we sappige kip en geblancheerde groente toe. Dit recept is extra pittig, omdat we zoveel peper toevoegen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen om minder peper toe te voegen.
Ook lekker: rijst met pindadressing, taugé en vega kip.
Ingrediënten
- 180 gr dikke noedels Aziatische toko
- 1 el wokolie
- 200 gr kippendijen in blokjes
- 2 el sojasaus
- 2 knoflook fijngehakt
- 100 gr spinazie
- 100 gr paksoi
- 1 bosui in ringen
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 el chilivlokken
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl szechuan peper gemalen
- 1 tl zout
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 1 el zwarte rijst azijn
Instructies
- Zet een pan ruim gezouten water op het vuur en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet ook een wok op het vuur en verhit 1 eetlepel olie. Wok de kip samen met de knoflook en sojasaus gaar.
- Blancheer ondertussen de groente in een andere pan met ruim gezouten water. Haal na 5 minuten de groenten uit de pan, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
- Giet de noedels af en verdeel over twee kommen. Plaats vervolgens de bosui, knoflook, verschillende pepers en zout boven op de noedels.
- Verhit de olie in een pannetje tot de olie begint te roken. Giet de hete olie direct over de bosui, knoflook en noedels.
- Voeg daarna de sojasaus en zwarte rijst azijn toe, samen met de geblancheerde groenten en kip. Roer de biang biang noedels goed, zodat alle kruiden en sauzen met elkaar zijn verdeeld.
Tip: szechuan peper kun je vinden in Aziatische toko's!
Ook lekker: ramen met spek en ei.
Nog meer pit: de lekkerste hete sauzen – dit zijn ze.
Maak ook eens: Chinese tomatensoep met kip en bosui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?