Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte kippensoep

Kippensoep

4.3 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Dit is het beste recept voor kippensoep als je zin hebt in iets makkelijks of als je je niet lekker voelt. Comfort food ten top.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 172

Ingrediënten

  • 600 gr kippendijen
  • peper en zout
  • 1 el tijm gedroogd
  • 1 ui gesneden
  • 2 wortels in plakjes
  • 2 bleekselderij in plakjes
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblad gedroogd
  • 80 gr vermicelli
  • 1 citroen het sap
  • 1 bosje peterselie grof gehakt

Instructies

  • Zet een grote soeppan op het vuur voeg olijfolie toe. Kruid ondertussen de kippendijen met zout, peper en gedroogde tijm.
  • Bak de kip om en om aan in de soeppan.
  • Verwijder de kip uit de pan en voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe. Doe tijm, laurierblad, peper en zout erbij. Bak gedurende 5 minuten totdat de ui glazig is.
  • Doe daarna de kippenbouillon samen met de gebraden kip en de vermicelli in de soeppan en breng de kippensoep aan de kook. Laat de soep sudderen totdat de kip gaar is, ongeveer 20 minuten.
  • Zodra de kip gaar is, verwijder deze uit de pan en pluis de kip door met twee vorken uit elkaar te trekken.
  • Haal de kippensoep van het vuur en haal het laurierblad eruit. Voeg dan de gepluisde kip toe aan de kippensoep. Voeg eveneens het citroensap en de peterselie toe.
  • Verdeel de kippensoep over kommen en decoreer met extra takjes peterselie.