Dit is het beste recept voor kippensoep als je zin hebt in iets makkelijks of als je je niet lekker voelt. Comfort food ten top.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 172
Ingrediënten
600grkippendijen
peper en zout
1eltijmgedroogd
1uigesneden
2wortelsin plakjes
2bleekselderijin plakjes
2literkippenbouillon
1laurierbladgedroogd
80grvermicelli
1citroenhet sap
1bosjepeterseliegrof gehakt
Instructies
Zet een grote soeppan op het vuur voeg olijfolie toe. Kruid ondertussen de kippendijen met zout, peper en gedroogde tijm.
Bak de kip om en om aan in de soeppan.
Verwijder de kip uit de pan en voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe. Doe tijm, laurierblad, peper en zout erbij. Bak gedurende 5 minuten totdat de ui glazig is.
Doe daarna de kippenbouillon samen met de gebraden kip en de vermicelli in de soeppan en breng de kippensoep aan de kook. Laat de soep sudderen totdat de kip gaar is, ongeveer 20 minuten.
Zodra de kip gaar is, verwijder deze uit de pan en pluis de kip door met twee vorken uit elkaar te trekken.
Haal de kippensoep van het vuur en haal het laurierblad eruit. Voeg dan de gepluisde kip toe aan de kippensoep. Voeg eveneens het citroensap en de peterselie toe.
Verdeel de kippensoep over kommen en decoreer met extra takjes peterselie.