Zelfgemaakte kippensoep

Zelfgemaakte kippensoep

Wat is er ideaal voor druilerige snotterdagen, wanneer je niet zo lekker in je vel zit of je gewoon zin hebt in iets hartverwarmends. Het antwoord is natuurlijk zelfgemaakte kippensoep. Want dat is comfort food in een kom.

Met grote kom zelfgemaakt kippensoep zal iedereen zich ongetwijfeld beter voelen Wat dit recept nog beter maakt? Het is ongelooflijk eenvoudig te bereiden. Met slechts een handvol ingrediënten en een paar stappen tover je een kom vol comfort op tafel. Dus of je nu een grijze dag wilt opfleuren, jezelf wilt verwennen na een drukke dag, of gewoon een stevig en voedzaam gerecht zoekt, kippensoep is altijd de perfecte keuze.

Ook lekker: knolselderijsoep met mosterd.

Zelfgemaakte kippensoep

Kippensoep

4.3 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Dit is het beste recept voor kippensoep als je zin hebt in iets makkelijks of als je je niet lekker voelt. Comfort food ten top.
Gang Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
calorieën 172

Ingrediënten

  • 600 gr kippendijen
  • peper en zout
  • 1 el tijm gedroogd
  • 1 ui gesneden
  • 2 wortels in plakjes
  • 2 bleekselderij in plakjes
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblad gedroogd
  • 80 gr vermicelli
  • 1 citroen het sap
  • 1 bosje peterselie grof gehakt

Instructies

  • Zet een grote soeppan op het vuur voeg olijfolie toe. Kruid ondertussen de kippendijen met zout, peper en gedroogde tijm.
  • Bak de kip om en om aan in de soeppan.
  • Verwijder de kip uit de pan en voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe. Doe tijm, laurierblad, peper en zout erbij. Bak gedurende 5 minuten totdat de ui glazig is.
  • Doe daarna de kippenbouillon samen met de gebraden kip en de vermicelli in de soeppan en breng de kippensoep aan de kook. Laat de soep sudderen totdat de kip gaar is, ongeveer 20 minuten.
  • Zodra de kip gaar is, verwijder deze uit de pan en pluis de kip door met twee vorken uit elkaar te trekken.
  • Haal de kippensoep van het vuur en haal het laurierblad eruit. Voeg dan de gepluisde kip toe aan de kippensoep. Voeg eveneens het citroensap en de peterselie toe.
  • Verdeel de kippensoep over kommen en decoreer met extra takjes peterselie.

Tip: wi je razendsnel de kip pluizen? Gebruik dan een mixer!

Ook lekker: ramen soep met spek en ei.

Je kunt ook een stuk gember toevoegen voor een extra kick. Lekker scherp, maar ook verzachtend voor je keel.

Zelfgemaakte kippensoep

Maak ook eens: witlofsoep met room en gember.

Zelfgemaakte kippensoep

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024