Ga terug
+ servings
Bietenstamppot

Bietenstamppot

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een smeuïge bietenstamppot met appel en spekjes: de perfecte balans en verrassende twist op de klassieke stamppot. Geniet van smaak en harmonie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 495

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 gr gerookte spekreepjes (plantaardig)
  • 1 ui
  • 500 gr gekookte bietjes
  • 1 appel Jonagold
  • olijfolie

Naar smaak

  • peper en zout
  • boter en melk

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in stukken en kook in water met zout in een kwartier gaar.
  • Pel en snij de ui in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de (plantaardige) spekreepjes in 5 minuten knapperig. Voeg de ui toe en bak kort mee.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes. Schep door het spek-ui mengsel.
  • Snij de bieten in stukken. Voeg bij de aardappelen vlak voordat ze gaar zijn en giet af. Stamp de aardappelen met de bieten. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe en stamp tot een smeuïge puree.
  • Schep het spek-ui-appel mengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep op borden.