Een smeuïge bietenstamppot met appel en spekjes: de perfecte balans en verrassende twist op de klassieke stamppot. Geniet van smaak en harmonie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 495
Ingrediënten
1kgkruimige aardappelen
200grgerookte spekreepjes(plantaardig)
1ui
500grgekookte bietjes
1appelJonagold
olijfolie
Naar smaak
peper en zout
boter en melk
Instructies
Schil de aardappelen en snij in stukken en kook in water met zout in een kwartier gaar.
Pel en snij de ui in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de (plantaardige) spekreepjes in 5 minuten knapperig. Voeg de ui toe en bak kort mee.
Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes. Schep door het spek-ui mengsel.
Snij de bieten in stukken. Voeg bij de aardappelen vlak voordat ze gaar zijn en giet af. Stamp de aardappelen met de bieten. Voeg een klont boter en een scheutje melk toe en stamp tot een smeuïge puree.
Schep het spek-ui-appel mengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep op borden.