Ga terug
+ servings
Rode curry met kip maken

Indische curry

4.9 van 26 stemmen
Recept afdrukken
Indische rode curry met kip, knoflook en kokos, snel gemaakt met waanzinnig veel smaak, een easy curry gerecht recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 695

Ingrediënten

  • 300 gr witte rijst
  • 300 gr kipfilet
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr currypasta (boemboe rode curry)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

Instructies

  • Dop de sperziebonenbonen en breek doormidden, kook in een pan met water met het blokje bouillon. Kook beetgaar en giet af.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  • Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kip in een scheut olijfolie goudbruin, voeg de knoflook toe, bak en roer de currypasta mee samen met de kokosmelk. Laat de Indische curry zachtjes pruttelen.
  • Voeg als laatst de sperziebonen toe en breng de curry eventueel extra op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer.