Indische rode curry met kip, knoflook en kokos, snel gemaakt met waanzinnig veel smaak, een easy curry gerecht recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 695
Ingrediënten
300grwitte rijst
300grkipfilet
300grsperziebonen
1kippenbouillonblokje
400mlkokosmelk
100grcurrypasta(boemboe rode curry)
1teenknoflook
olijfolie
Instructies
Dop de sperziebonenbonen en breek doormidden, kook in een pan met water met het blokje bouillon. Kook beetgaar en giet af.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
Bak de kip in een scheut olijfolie goudbruin, voeg de knoflook toe, bak en roer de currypasta mee samen met de kokosmelk. Laat de Indische curry zachtjes pruttelen.
Voeg als laatst de sperziebonen toe en breng de curry eventueel extra op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer.