Ga terug
+ servings
Risotto met bloedsinaasappel venkel

Sinaasappel risotto

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met rode sinaasappel recept, bloedsinaasappel en venkel, romantisch toch. Perfect voor een intiem etentje.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 392

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 gr risotto rijst
  • olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 1 tl gemalen venkelzaad
  • 2 bloedsinaasappels het sap
  • 1 el sinaasappel het rasp
  • 450 ml groentebouillon
  • 40 gr parmezaanse kaas (plantaardig)

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot, snij de venkel in dunne ringen en zet de bouillon klaar.
  • Verhit een scheut olijfolie en fruit de sjalot en venkel samen met gemalen venkel.
  • Voeg de risotto rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Blus af met ’t sap van de bloedsinaasappels en voeg de rasp toe.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon erbij en steeds als het vocht bijna verdampt is schenk je weer bij op middelhoog vuur.
  • Voeg naar smaak vers gemalen peper en een snuf zout toe. Na zo’n 20 minuten is de risotto klaar, zorg wel voor wat bite in de rijst.
  • Meng de parmezaanse kaas door de rijst en schep op borden.