Smeuïge risotto met rode sinaasappel
Risotto is ultiem comfortfood: heerlijk fris met bloedsinaasappel en venkel. Ideaal voor een speciaal diner of gewoon ontspannen op de bank, want het is verrassend eenvoudig te maken.
Bloedsinaasappel en venkel zijn een perfecte combinatie. Met deze twee smaken waan je je meteen in het voorjaar. Verwen jezelf en je tafelgenoot met deze smeuïge risotto. Gezellig en snel zonder gedoe met een bord dampende smeuïge rijst aan tafel.
Winterdip eet 'n bloedsinaasappel ofwel de rode sinaasappel duikt op vanaf december en is tot eind maart verkrijgbaar.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 100 gr risotto rijst
- olijfolie
- 1 venkelknol
- 1 tl gemalen venkelzaad
- 2 bloedsinaasappels het sap
- 1 el sinaasappel het rasp
- 450 ml groentebouillon
- 40 gr parmezaanse kaas (plantaardig)
Instructies
- Pel en snipper de sjalot, snij de venkel in dunne ringen en zet de bouillon klaar.
- Verhit een scheut olijfolie en fruit de sjalot en venkel samen met gemalen venkel.
- Voeg de risotto rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Blus af met ’t sap van de bloedsinaasappels en voeg de rasp toe.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon erbij en steeds als het vocht bijna verdampt is schenk je weer bij op middelhoog vuur.
- Voeg naar smaak vers gemalen peper en een snuf zout toe. Na zo’n 20 minuten is de risotto klaar, zorg wel voor wat bite in de rijst.
- Meng de parmezaanse kaas door de rijst en schep op borden.
Tip: eventueel een klontje boter door de risotto kan maar niet direct nodig.
Ook lekker: bloedsinaasappel smoothie met mango en banaan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?