Risotto met rode sinaasappel
Bloedsinaasappel- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 392
Risotto is puur comfortfood, lekker fris met rode sinaasappel en venkel. Perfect voor ’n intiem etentje of voor als je lekker op de bank wilt ploffen, ’t is namelijk best een makkelijk recept.
Bloedsinaasappel en venkel
Bloedsinaasappel en venkel, ’n perfecte combi. Met deze twee smaken waan je je meteen in de lente en is ’t een perfect gerecht voor Valentijnsdag. Met dit risotto recept pak jij je liefde direct in en zit je gezellig en snel met een bord dampende smeuïge rijst aan tafel.
Winterdip eet ’n bloedsinaasappel ofwel de rode sinaasappel duikt op vanaf december en is tot eind maart verkrijgbaar.
Risotto met bloedsinaasappel
- Pel en snipper de sjalot, snij de venkel in dunne ringen en zet de bouillon klaar. Verhit een scheut olijfolie en fruit de sjalot en venkel samen met gemalen venkel.
- Voeg de risotto rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Blus af met ’t sap van de bloedsinaasappels en voeg de rasp toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon erbij en steeds als het vocht bijna verdampt is schenk je weer bij op middelhoog vuur.
- Voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe. Na zo’n 20 minuten is de risotto klaar, zorg wel voor wat bite in de rijst. Meng de parmezaan door de rijst en schep op. Risotto met bloedsinaasappel maak je zó.
Eventueel een klontje boter door de risotto kan maar niet direct nodig.
Ook lekker: Bloedsinaasappel smoothie met mango en banaan.