Ga terug
+ servings
Chili sin carne maken

Chili sin carne recept

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Proef de smaak van chili sin carne met groene peper: snel, simpel en het ultieme recept voor een heerlijk, gezond gerecht boordevol voedingsstoffen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 480

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 gr champignons gesneden
  • 200 gr tomaatjes klein
  • 1 chilipeper groen
  • 1 tl Mexicaanse kruiden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 200 gr kruimgehakt vegetarisch
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 grr kidneybonen
  • verse koriander

Optioneel

  • rijst
  • tortilla

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, verhit de olijfolie in een pan en fruit. Snij de tomaatjes in vieren en de chilipeper in dunne ringen. Bak mee met de ui en knoflook samen met de champignons.
  • Voeg het vegetarische gehakt toe samen met de Mexicaanse kruiden, gemalen koriander en vers gemalen peper en een snuf zout naar smaak.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg toe aan de pan samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes.
  • Laat op laag vuur pruttelen en roer tussendoor om. Schep op borden en serveer met rijst of een tortilla.