Proef de smaak van chili sin carne met groene peper: snel, simpel en het ultieme recept voor een heerlijk, gezond gerecht boordevol voedingsstoffen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 480
Ingrediënten
1elolijfolie
2teentjesknoflook
1rode ui
125grchampignonsgesneden
200grtomaatjesklein
1chilipepergroen
1tlMexicaanse kruiden
1tlgemalen koriander
200grkruimgehaktvegetarisch
400grtomatenblokjes blik
70grtomatenpuree
400grrkidneybonen
verse koriander
Optioneel
rijst
tortilla
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook, verhit de olijfolie in een pan en fruit. Snij de tomaatjes in vieren en de chilipeper in dunne ringen. Bak mee met de ui en knoflook samen met de champignons.
Voeg het vegetarische gehakt toe samen met de Mexicaanse kruiden, gemalen koriander en vers gemalen peper en een snuf zout naar smaak.
Laat de kidneybonen uitlekken en voeg toe aan de pan samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes.
Laat op laag vuur pruttelen en roer tussendoor om. Schep op borden en serveer met rijst of een tortilla.