Chili sin carne
Geniet van de smaakexplosie van chili sin carne met groene peper. Snel, simpel, en het ultieme vleesloze chili-recept voor een heerlijk en gezond avondmaal. Boordevol voedingsstoffen en weinig calorieën, deze vegan chili is rijk aan smaak dankzij de toegevoegde kruiden. Eenvoudig te bereiden in slechts één pan. Een geweldig eenpans recept.
Ook lekker: bonenstoof met pompoen en wortel, koriander, komijn en kaneel, een makkelijke vegetarische stoofpot.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 125 gr champignons gesneden
- 200 gr tomaatjes klein
- 1 chilipeper groen
- 1 tl Mexicaanse kruiden
- 1 tl gemalen koriander
- 200 gr kruimgehakt vegetarisch
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 70 gr tomatenpuree
- 400 grr kidneybonen
- verse koriander
Optioneel
- rijst
- tortilla
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook, verhit de olijfolie in een pan en fruit. Snij de tomaatjes in vieren en de chilipeper in dunne ringen. Bak mee met de ui en knoflook samen met de champignons.
- Voeg het vegetarische gehakt toe samen met de Mexicaanse kruiden, gemalen koriander en vers gemalen peper en een snuf zout naar smaak.
- Laat de kidneybonen uitlekken en voeg toe aan de pan samen met de tomatenpuree en tomatenblokjes.
- Laat op laag vuur pruttelen en roer tussendoor om. Schep op borden en serveer met rijst of een tortilla.
Maak af met de verse koriander en eventueel wat sap van limoen. Eet met rijst of vul een tortilla wrap. Krokante uitjes zijn ook lekker erbij.
Ook een idee: zoete aardappel chili met bonen, koriander en paprika.
Voor erbij: tomatillo salsa (Mexicaanse salsa verde).
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?