Je kan heel makkelijk zelf courgette spaghetti maken, super simpel met avocado en basilicum pesto en erg gezond.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 310
Ingrediënten
2avocado’srijp
3elbasilicumvers
3teentjesknoflook
2elpijnboompitten
2elcitroensap
400grcourgette
3elolijfolie
½ tl zeezout
peperuit de molen
50grfetakaas
Instructies
Was de courgette en maak slierten met een spiraalsnijder. Dep de courgetteslierten droog met keukenpapier.
Ontpit en schil de avocado’s en snij in stukken. Doe in de keukenmachine samen met de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, citroensap, zeezout en pureer fijn. Voeg, terwijl de motor nog draait, langzaam olijfolie toe tot de avocadopesto romig is.
Besprenkel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de courgetteslierten toe, bak heel kort.
Meng de spaghetti van courgette met de avocadopesto. Breng op smaak met vers gemalen peper en gebrokkelde fetakaas, serveer en geniet.