Pizza Margherita maken met mozzarella en Italiaanse kruiden en zelfgemaakte bodem recept eenvoudiger dan het lijkt.
Gang lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 690
Ingrediënten
1zakjegist7 gram
300grbloem
1tlzout
120mlwater
4elolijfolie
425 mlMutti Pomodoro San Marzano blik, of 10 Roma-tomaten ingekookt tot saus
250grmozzarella
4tlItaliaanse kruiden
basilicumvers
Optioneel
oreganovers
Instructies
Neem een kom en zeef hier de bloem, gist en zout boven. Maak een kuil in het midden en schenk hierin de olie en het water. Kneed vanuit het midden de ingrediënten door elkaar in zo’n 10 minuten of totdat er een soepel en elastisch deeg is ontstaan. (voeg indien nodig extra water toe)
Maak er een deegbal van en laat een uur, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de tomaten tot saus of neem de Pomodoro San Marzano.
Maak het deeg plat en verdeel in gelijke stukken. Bestrooi een deegroller met wat bloem en rol de deeg tot ronde lappen.
Snij de mozzarella in plakjes en beleg elke pizzabodem met tomaat, mozzarella en Italiaanse kruiden. Besprenkel de pizza’s met olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper overheen.
Bak de pizza’s één voor één in zo’n 8 minuten in het midden van de oven. Als de pizza knapperig en goudbruin is haal je ‘m eruit en strooi je er verse basilicum en extra virgine olijfolie eroverheen. Snij in stukken en eet lekker.