Pasta met spinaziesaus van vier kazen, romig en snel met een krokant laagje uit de oven. Orecchiette ovenschotel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 520
Ingrediënten
16blokjesdiepvriesspinazie
1ui fijn gesneden
4teentjesknoflook gehakt
200mlwitte wijn
400grorecchietteof een andere pasta
40grblauwe kaas
100grgeitenkaas zacht
stukComté
stukParmezaanse kaas
peperuit de molen
olijfolie
Optioneel
oregano / spinazievers
Instructies
Begin met koken als de spinazie bijna of helemaal ontdooid is. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem.
Blus zodra de ui glazig is af met witte wijn. Laat in 2 tot 5 minuten tot de helft inkoken en voeg de spinazie toe.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta daar aan toe.
Voeg de blauwe kaas en de geitenkaas toe aan de spinazie, meng door elkaar en laat 5 minuten op zacht vuur staan. Meng de afgegoten pasta erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper.
Verwarm de oven tot 200 graden. Schep de orecchiette in een platte ovenschaal en rasp er royaal Comté en Parmezaanse kaas over. Gratineer in de oven of onder de grill voor een kwartier.
Als de pasta een knapperig en goudbruin korstje heeft, haal je de schaal eruit en strooi je er verse oregano of spinazie en extra vergine olijfolie eroverheen.