Gegratineerde pasta met spinaziesaus
En vier kazen- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 520
Gegratineerde pasta met spinaziesaus van vier kazen, romig en snel met een krokant laagje uit de oven. De saus maak je makkelijk met blauwe kaas geitenkaas, comté en parmezaan. Een orecchiette ovenschotel.
Vier kazen pasta
Vier kazen pasta een Italiaanse favoriet, pasta quattro formaggi. Een romige pasta gegratineerd ultiem comfort food met spinazie uit de oven.
Dit recept gegratineerde pasta met winterse spinaziesaus komt uit het boek van Mari Maris, Mari plukt de dag.
Spinazieblaadjes, blokjes bevroren blaadjes smaken meer naar spinazie dan die met voorgehakte blaadjes. De los gevroren blaadjes smaken nóg net iets meer naar spinazie, neem er zo’n 450 gram van. De rest van het jaar maak je deze saus heel goed met verse spinazie, neem dan 500 gram, aldus Mari.
Orecchiette ovenschotel
- Begin met koken als de spinazie bijna of helemaal ontdooid is. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Blus zodra de ui glazig is af met witte wijn. Laat in 2 tot 5 minuten tot de helft inkoken en voeg de spinazie toe.
- Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta daar aan toe. Voeg de blauwe kaas en de geitenkaas toe aan de spinazie, meng door elkaar en laat 5 minuten op zacht vuur staan. Meng de afgegoten pasta erdoor en breng op smaak met verse peper.
- Verwarm de oven tot 200 graden. Schep de orecchiette in een platte ovenschaal en rasp er royaal Comté en Parmezaan over. Gratineer in de oven of onder de grill in een kwartier of totdat je een krokant korstje hebt. Orecchiette ovenschotel, zó maak je ’t.
Ook lekker: Pasta pesto met garnalen.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Erg lekker en heel makkelijk te maken.
Echt hé! Dank je Joor.