Gegratineerde pasta met spinaziesaus
Gegratineerde pasta met spinaziesaus van vier kazen, romig en snel met een krokant laagje uit de oven. De saus maak je makkelijk met blauwe kaas geitenkaas, comté en parmezaanse kaas. Een heerlijke orecchiette ovenschotel.
Vier kazen pasta is een Italiaanse favoriet, pasta quattro formaggi. Een romige pasta gegratineerd ultiem comfort food met spinazie uit de oven.
Spinazieblaadjes, blokjes bevroren blaadjes smaken meer naar spinazie dan die met voorgehakte blaadjes. De los gevroren blaadjes smaken nóg net iets meer naar spinazie, neem er zo'n 450 gram van. De rest van het jaar maak je deze saus heel goed met verse spinazie, neem dan 500 gram, aldus Mari. Dit recept gegratineerde pasta met winterse spinaziesaus komt uit het boek van: Mari Maris.
Ingrediënten
- 16 blokjes diepvriesspinazie
- 1 ui fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook gehakt
- 200 ml witte wijn
- 400 gr orecchiette of een andere pasta
- 40 gr blauwe kaas
- 100 gr geitenkaas zacht
- stuk Comté
- stuk Parmezaanse kaas
- peper uit de molen
- olijfolie
Optioneel
- oregano / spinazie vers
Instructies
- Begin met koken als de spinazie bijna of helemaal ontdooid is. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Blus zodra de ui glazig is af met witte wijn. Laat in 2 tot 5 minuten tot de helft inkoken en voeg de spinazie toe.
- Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta daar aan toe.
- Voeg de blauwe kaas en de geitenkaas toe aan de spinazie, meng door elkaar en laat 5 minuten op zacht vuur staan. Meng de afgegoten pasta erdoor en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Verwarm de oven tot 200 graden. Schep de orecchiette in een platte ovenschaal en rasp er royaal Comté en Parmezaanse kaas over. Gratineer in de oven of onder de grill voor een kwartier.
- Als de pasta een knapperig en goudbruin korstje heeft, haal je de schaal eruit en strooi je er verse oregano of spinazie en extra vergine olijfolie eroverheen.
Ook lekker: pasta pesto met garnalen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Erg lekker en heel makkelijk te maken.
Echt hé! Dank je Joor.