Geniet van de smaakvolle combinatie van vegetarische risotto met radicchio en spinazie, geserveerd met knapperige Parmezaanse kaaskoekjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 35 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 490
Ingrediënten
1sjalot
1teentjeknoflook
2elolijfolie
4handjesspinazievers
300grradicchio
1200mlgroentebouillon
500grrisotto rijst
100grParmezaanse kaas
pepervers gemalen
1klontjeroomboter
Instructies
Snijd de sjalot en de radicchio klein, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan. Doe hier de radicchio, sjalot en knoflook in en fruit dit zachtjes op middel hoog vuur, kort aan.
Doe de risotto rijst erbij en bak de rijst even mee terwijl je blijft roeren. Voeg de bouillon erbij in kleine gedeeltes, steeds een scheut, blijven roeren en laten pruttelen. Als er bijna geen vocht meer is, voeg je weer bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de risotto rijst gaar is. Zet het vuur uit.
Maak de risotto af door de parmezaanse kaas en de roomboter door de risotto te roeren. Verse peper naar smaak en tot slot de spinazie. De spinazie heeft zo nog wat bite.
Serveer direct de risotto in een kom met koekjes van parmezaan.