Risotto radicchio en spinazie
Geniet van een overheerlijk vegetarisch risottogerecht dat heel eenvoudig zelf te maken is, met de toevoeging van spinazie en radicchio. Radicchio, een familielid van witlof, voegt een lichte bitterheid en knapperige textuur toe aan deze smaakvolle maaltijd. Deze groente is ook perfect voor een salade, alleen al vanwege de prachtige combinatie van witte en rode bladeren.
Een lekker krokantje toevoegen aan je risotto is zo gepiept! Maak snel deze heerlijke koekjes van Parmezaanse kaas. Ze zijn niet alleen eenvoudig te maken, maar vormen ook de perfecte aanvulling op je risotto-recept. Hoe je ze maakt? Verspreid 40 gram geraspte Parmezaanse kaas in kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze vervolgens 8 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Zo simpel is het!
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 4 handjes spinazie vers
- 300 gr radicchio
- 1200 ml groentebouillon
- 500 gr risotto rijst
- 100 gr Parmezaanse kaas
- peper vers gemalen
- 1 klontje roomboter
Instructies
- Snijd de sjalot en de radicchio klein, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan. Doe hier de radicchio, sjalot en knoflook in en fruit dit zachtjes op middel hoog vuur, kort aan.
- Doe de risotto rijst erbij en bak de rijst even mee terwijl je blijft roeren. Voeg de bouillon erbij in kleine gedeeltes, steeds een scheut, blijven roeren en laten pruttelen. Als er bijna geen vocht meer is, voeg je weer bouillon toe. Blijf dit herhalen totdat de risotto rijst gaar is. Zet het vuur uit.
- Maak de risotto af door de parmezaanse kaas en de roomboter door de risotto te roeren. Verse peper naar smaak en tot slot de spinazie. De spinazie heeft zo nog wat bite.
- Serveer direct de risotto in een kom met koekjes van parmezaan.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?