Ga terug
+ servings
Pizza maken van bladerdeeg

Bladerdeeg pizza

4 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Verras jouw Valentijn met een zelfgemaakte pizza. Eenvoudig recept voor een romige bladerdeegpizza met burrata en basilicum. Snel, simpel en vol smaak!
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
calorieën 494

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 blik tomaten Mutti (je gebruikt 200 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui klein
  • peper vers gemalen
  • 1 bol burrata
  • 1 el basilicum vers
  • 1 el zongedroogde tomaatjes
  • 8 tomaatjes mini

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit.
  • Snij het deeg twee keer in hartvorm en maak een randje van het overgebleven bladerdeeg. Maak dit randje rondom vast met olijfolie. Gewoon rond kan natuurlijk ook.
  • Pers de knoflook uit en snij de rode ui fijn in ringen. Verdeel een half blikje Mutti tomaten over het deeg, samen met de knoflook en rode ui.
  • Besprenkel met olijfolie en schuif in de oven voor 20 minuten.
  • Snij de kleine tomaatjes door de helft en beleg de pizza hiermee samen met de zongedroogde tomaat en eventueel overgebleven rode ui als de pizza klaar met bakken is.
  • Scheur de basilicum, trek de burrata uit elkaar en verdeel over de pizza samen met een draai vers gemalen peper.