Kidsproof rode koolsoep met appel en laurier. Snel, gezond en heerlijk winters. Varieer met toppings als walnoten crunch of krokante spekjes.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 94
Ingrediënten
½rode kool zo’n 500 gr
1appel
1ui
1elolijfolie
2laurierblaadjes
1lgroentebouillon
Instructies
Pel en snipper de ui, schil en snij de appel in blokjes en de rode kool in dunne reepjes.
Verhit olijfolie in een soeppan en bak de ui. Voeg de rode kool en appel toe en schep om met de ui. Voeg de bouillon toe samen met de blaadjes laurier.
Laat de soep 20 minuten zacht pruttelen of tot de kool net beetgaar is.
Haal de laurier uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak toe.
Schep de rode kool soep in kommen en serveer met een stuk brood of crackers met gezouten boter.