Tonijnpasta met pesto, mozzarella en parmezaan, super lekker. Een makkelijk pasta recept. Pasta pesto tonijn is favoriet!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 572
Ingrediënten
300grpasta
50grolijfolie extra vergine
7grbasilicum
10grpijnboompitten
30grparmezaanse kaas
pepervers gemalen
1bolmozzarella
160grtonijn in olijfolieRio Mare, blikje
Optioneel
zongedroogde tomaat
Instructies
Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Maak de pesto: pel en snij de knoflook, meng met de basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Mix in een keukenmachine of staafmixer tot een pesto.
Snijd de mozzarella of pluk stukjes van de bol, laat de tonijn uitlekken en meng samen, de pasta, tonijn, pesto en mozzarella.
Voeg peper vers gemalen naar smaak toe aan de pasta pesto tonijn.