Ga terug
+ servings
Pasta met tonijn en pesto recept

Pasta pesto tonijn

4.5 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Tonijnpasta met pesto, mozzarella en parmezaan, super lekker. Een makkelijk pasta recept. Pasta pesto tonijn is favoriet!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 572

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 50 gr olijfolie extra vergine
  • 7 gr basilicum
  • 10 gr pijnboompitten
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • peper vers gemalen
  • 1 bol mozzarella
  • 160 gr tonijn in olijfolie Rio Mare, blikje

Optioneel

  • zongedroogde tomaat

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de pesto: pel en snij de knoflook, meng met de basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Mix in een keukenmachine of staafmixer tot een pesto.
  • Snijd de mozzarella of pluk stukjes van de bol, laat de tonijn uitlekken en meng samen, de pasta, tonijn, pesto en mozzarella.
  • Voeg peper vers gemalen naar smaak toe aan de pasta pesto tonijn.