Pasta met tonijn en pesto

Pasta met tonijn en pesto

Mozzarella en parmezaan
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Pasta met tonijn en pesto, mozzarella en parmezaan, super lekker. Een makkelijk pasta recept, ook prima om als pasta salade te eten. Tonijn pasta is favoriet, voor elke dag en lekker gezond. Zorg wel dat je met de hengel gevangen tonijn koopt, tonijn met kwaliteit en duurzaam gevangen.

Pittige pasta met tonijn

Dit recept maak je eenvoudig van tonijn uit blik, pasta naar eigen keuze en een zelfgemaakte groene pesto. Hou je van pit? Voeg wat chilivlokken toe voor een pittige pasta met tonijn. Perfect voor een maaltijd alleen of maak een grote schaal voor een tuinfeest. Voeg eventueel een hand verse spinazie of rucola toe. Voor de extra vitamines en knapperige bite.

Eet je glutenvrij? Gebruik dan pasta die vrij van gluten is.

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 50 gr olijfolie extra vierge
  • 1 bol mozzarella
  • 7 gr basilicum
  • 10 gr pijnboompitten
  • 30 gr parmezaan
  • verse peper
  • 160 gr Rio Mare tonijn in olijfolie

Zo maak je tonijn pasta

  1. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Schil en snij de knoflook en meng met de basilicum, olijfolie, Parmezaan en pijnboompitten. Mix in een keukenmachine of staafmixer tot een pesto.
  2. Snijd de mozzarella of pluk stukjes van de bol, laat de tonijn uitlekken en meng samen, de pasta, tonijn, pesto en mozzarella. Voeg verse peper naar smaak toe. Zo maak je pasta met tonijn. Enjoy!

Maak de tonijn pasta af met schaaf van parmezaan, zongedroogde tomaat en vers basilicum blad.

Ook lekker: Pasta met zalm en spinazie recept, ’n lekkere pasta met vis.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 20 stemmen.
Please wait...