Pasta met tonijn en pesto
Geniet van simpele pasta met tonijn, pesto, mozzarella en parmezaan - een heerlijk en eenvoudig recept. Ideaal om koud te serveren, elke dag favoriet en gezond. Kies duurzaam gevangen tonijn voor kwaliteit. Voeg chilivlokken toe voor pit, een makkelijke maaltijd voor als je alleen eet. Lekker met verse spinazie of rucola voor extra vitamines en een knapperige bite.
Eet je glutenvrij? Gebruik dan pasta die vrij van gluten is.
Maak de pasta tonijn af met schaaf van parmezaan, zongedroogde tomaat en vers basilicum blad. Probeer ook eens deze pasta met zalm en spinazie een lekkere pasta met vis.
Recept afdrukken
Tonijnpasta met pesto, mozzarella en parmezaan, super lekker. Een makkelijk pasta recept. Pasta pesto tonijn is favoriet!
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 50 gr olijfolie extra vergine
- 7 gr basilicum
- 10 gr pijnboompitten
- 30 gr parmezaanse kaas
- peper vers gemalen
- 1 bol mozzarella
- 160 gr tonijn in olijfolie Rio Mare, blikje
Optioneel
- zongedroogde tomaat
Instructies
- Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
- Maak de pesto: pel en snij de knoflook, meng met de basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Mix in een keukenmachine of staafmixer tot een pesto.
- Snijd de mozzarella of pluk stukjes van de bol, laat de tonijn uitlekken en meng samen, de pasta, tonijn, pesto en mozzarella.
- Voeg peper vers gemalen naar smaak toe aan de pasta pesto tonijn.
Ook lekker: pasta met tonijn rode ui en kappertjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?