Recept afdrukken
Hete bliksem met gehakt en kaassaus, een ovenschotel met smeuïg kaaslaagje. Stamppot met een twist met appelmoes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Porties 3 personen
calorieën 635
- 500 gr aardappelen
- 1 klontje boter
- snuf nootmuskaat
- 300 gr appelmoes
- 300 gr gehakt
Kaassaus
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- snuf nootmuskaat
- 300 ml melk
- 120 gr kaas geraspt
Schil en snij de aardappelen, kook, giet af en pureer tot puree met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie en breng op smaak.
Maak de kaassaus: smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en blijf zo’n 3 minuten roeren tot de bloem gaat garen.
Blijf roeren en voeg langzaam de melk toe. Laat kort doorkoken, voeg de kaas toe samen met nootmuskaat, vers gemalen peper en zout naar smaak.
Neem een ovenschaal en bedek de bodem met gehakt, een tweede laag met appelmoes, een derde laag met de puree als laatste laag de kaassaus.
Zet voor 25 minuten in de oven. Serveer de hete bliksem met gehakt goed heet!